Farvelægning af gamle sort-hvid billeder

De fleste har sikkert gamle sorthvide billeder til at ligge i skuffen eller evt. i kælderen eller på loftet. Der er en spændende mulighed for at levendegøre fortiden.

Er du som jeg slægtsforsker eller måske interesseret i historie er adgang til  billedforbedring på internettet en interessant mulighed.

På nettet findes en lang række tjenester, der ganske gratis tilbyder at farvelægge dine fotos. Din indsats består alene i at have din billeder klare til indlæsning. Hvis ikke de har digitaliseret, så ligger der heri en selvstændig opgave.

Indscanning af billeder

Jeg bruger selv en ganske almindelig scanner. Faktisk er min den indbyggede scanner, der følger med en helt almindelig printer. Til den nødvendige efterbehandling har jeg anskaffet Adobes Photoshop Elements. Den kan det, der er behov for. Du kan bruge forskellige online værktøjer, men muligheden for at gøre indscanningen hurtigt og effektiv er større ved brug af et egentlig billedbehandlingsprogram på din maskine.

De fleste printere har også programmer til samme formål, der følger med købet. Tjek det, og find den løsning der passer til de behov og din pengepung!

Eksempel på farvelægning

Et af hovednumrene i mit fotoalbum er dette familieportræt. Po billedet ser man min oldefar Knud Jensen (sen.) med hans familien. Billedet er sandsynligvis fra året 1891 og via min slægtsforskning kender jeg personernes skæbne ganske grundigt.

Foruden Knud Jensen (sen.) ser man hustruen Johanne Marie Jensen, bagved Hans Marius Jensen, forrest Margrethe Jensen samt Laurs Jensen.

Derfor har jeg være ekstra omhyggelig i forsøget på at skabe mere liv til billedet.

Johanne Marie Jensen, Marius (søn af 1. ægteskab), Knud Jensen, Margrethe (datter) og Laurs (søn) 1891 FØR FARVERLÆGNING
Johanne Marie Jensen, Marius (søn af 1. ægteskab), Knud Jensen, Margrethe (datter) og Laurs (søn) 1891 EFTER FARVERLÆGNING
Peder Valdemar Olesen FØR
Peder Valdemar Olesen portrætfoto EFTER
Maren Jensen portrætfoto o. 1956 FØR
Maren Jensen portrætfoto o. 1956 EFTER
Sommer 1924 Maren Jensen med Erling, og Michael FØR
Sommer 1924 Maren Jensen med Erling, og Michael EFTER

Galleri