Farvelægning

Mine eksperimenter med at farvelægge gamle fotos.

Farvelægning af gamle sort-hvid billeder

De fleste har sikkert gamle sorthvide billeder til at ligge i skuffen eller evt. i kælderen eller på loftet. Der er en spændende mulighed for at levendegøre fortiden.

Er du som jeg slægtsforsker eller måske interesseret i historie er adgang til  billedforbedring på internettet en interessant mulighed.

På nettet findes en lang række tjenester, der ganske gratis tilbyder at farvelægge dine fotos. Din indsats består alene i at have din billeder klare til indlæsning. Hvis ikke de har digitaliseret, så ligger der heri en selvstændig opgave.

Indscanning af billeder

Jeg bruger selv en ganske almindelig scanner. Faktisk er min den indbyggede scanner, der følger med en helt almindelig printer. Til den nødvendige efterbehandling har jeg anskaffet Adobes Photoshop Elements. Den kan det, der er behov for. Du kan bruge forskellige online værktøjer, men muligheden for at gøre indscanningen hurtigt og effektiv er større ved brug af et egentlig billedbehandlingsprogram på din maskine.

De fleste printere har også programmer til samme formål, der følger med købet. Tjek det, og find den løsning der passer til de behov og din pengepung!

Eksempel på farvelægning

Et af hovednumrene i mit fotoalbum er dette familieportræt. Po billedet ser man min oldefar Knud Jensen (sen.) med hans familien. Billedet er sandsynligvis fra året 1891 og via min slægtsforskning kender jeg personernes skæbne ganske grundigt.

Foruden Knud Jensen (sen.) ser man hustruen Johanne Marie Jensen, bagved Hans Marius Jensen, forrest Margrethe Jensen samt Laurs Jensen.

Derfor har jeg være ekstra omhyggelig i forsøget på at skabe mere liv til billedet.

Knud Jensens familie 1891 med Johanne, Margrethe, Hans Marius og Laurs FØR FARVERLÆGNING
Knud Jensens familie 1891 med Johanne, Margrethe, Hans Marius og Laurs EFTER FARVERLÆGNING

Flere eksempler

FØR
EFTER
FØR
EFTER
FØR
EFTER

Galleri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *