Slægt

Små fortællinger

Dansen går omkring majstangen i Erritsø 1955

Sommer i By

I jagten på mine forældres fortid faldt jeg over nogle gamle fotos, der fortalte om en i dag næsten ukendt dansk tradition

Billede mangler

Enke 4 gange

Et barn udenfor ægteskabet var i 1817 en katastrofe. Mænd kunne stikke af, det kunne Ane Johanne Ikke! Hun tog til Vejlby

Laurs Jensen i pottemageriet sammen med Villy

Merskumspipen

Laurs Jensen, min farfar var en alvorsmand og ind imellem en farlig mand for sine børn og børnebørn

Min slægts historie

 

Der er noget besnærende ved at opdage en fortid, man selv er rundet af. Alle burde egentligt kende deres fortid, og faktisk er det bare at gå i gang.

Figuren illustrerer meget godt, hvad man kan få indsigt i. Efterhånden som jeg kommer ned i stoffet, synes jeg også, jeg lærer mig selv bedre at kende, og det er der en meget stor tilfredsstillelse ved.

Se mit projekt på wikitree.com!

 

I familie

Hvis du er en del af familien, har familie i området eller bare er interesseret i projektet - evt. sidder inde med relevant viden eller materiale, er du velkommen til at skrive til mig på torben[a]ringsoe.dk. Det gælder både som efterkommere af familien eller indgiftede.

Det liv de levede

Min ambition er ikke kun at finde ud hvem, hvor og hvad mine forfædre var, men at lære dem at kende. At beskrive, den verden de levede i. Hvilken hverdag, de havde. Hvilke valg, de fortog sig, eller var underlagt af andre.

Ganske få af mine forfædre efterlod sig noget skriftligt. Lidt flere efterlod sig beretninger eller fortællinger, som er bevaret i familien, som gode historier. Dem ønsker jeg at viderefortælle så sande og retvisende, som det nu er muligt. 

Det skal meget gerne blive til små biografier historier, som kan være interessante for andre at stifte bekendtskab med. Det øver jeg mig på. Falder det heldigt ud kommer de til at lægge på hjemmesiden her.