Bent Viktor Jensen

Bent Viktor Jensen

Født 15. maj 1926. Gift den 20. august 1955 i Fredericia med Johanne Marie Olesen. Død 21. oktober 2011 i Herning.

Oprettet

18. februar 2021

Redigeret

12. marts 2023

Skomager og musikant

Bent Viktor Jensen er min far. Han er søn af Johanne Marie Julie Hansen og pottemager Laurs Jensen.

Bent er født den 15. maj 1926 i Sorring og døbt den 27. juni 1926 i Dallerup kirke. Han er søn af Laurs og Johanne og er bror til 12 andre søskende: Knud, Johanne, Andreas, Minna (Grethe), Henry, Peder Christiansen, Frida, Otto, Villy, Svend, Margit og Kjeld.

Allerede fra en tidlig alder lærer Bent at blive musiker og spille klaver. Sammen med den ældste bror Knud bliver det til mange aftener som musikant i Sorring og omegn. Det fortsætter livet igennem, og musikken er en stor del at Bents liv.

Den anden helt store passion for Bent er fodbolden. Sammen med sin bror Svend spiller de i de unge år på Sorring skoles fodboldhold. Det fortsætter i Fredericia, hvor turen på et tidspunkt går til Hull i England. Interessen stopper egentligt aldrig. I Herning spiller han oldboys for Fremad.

Efter 2 år som medhjælp i landbruget hos faster Grethe og Herluf på Dybdalsvej 34 lidt udenfor Sorring går Bent i lære som skomager hos skomagermester Rasmus Poulsen Rasmussen i Skjørring. Han flytter fra Sorring til Fredericia efter endt læretid for at begynde på W. M. Petersens Skotøjsfabrik på Nymarksvej 23. Her arbejder han fra 1948 til 1957. I Herning etablerer han sig med selvstændig forretning i Bredgade 24.

I Fredericia forelsker han sig i den unge og charmerende Johanne Marie Olesen fra Ring ved Brædstrup. De flytter sammen i Bents lejlighed i Riddergade 13, og gifter sig på rådhuset den 20. august 1955. Hanne er på det tidspunkt gravid. Sammen flytter de til Luthersvej 2 i efteråret 1955. Her kommer Jørn til verdenen i starten af december måned. Bent og Hanne bor der til de får deres barn nummer to Inge i foråret 1957. Herefter flytter de til Herning først til et lejemål på første sal på Brændgårdsvej 101. Her fraflytter parret, da Torben endnu er 6 måneder, for at bo på Brorsonsvej 39.

Den 21. oktober 2011 sover Bent 86 år stille ind på plejehjemmet Lindegaarden i Herning og bisættes fra Nordre kapel i Herning.

 

Bent Viktor Jensen er min far. Han er søn af Johanne Marie Julie Hansen og pottemager Laurs Jensen.

Den 20. august 1955 gifter Bent sig med min mor Johanne Marie Olesen.

Den 21. oktober 2011 dør han 86 år på plejehjemmet Lindegaarden i Herning.

 
 

Billeder

Kilder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *