Bøger

Bogen blev skrevet som en del af Steinbecks indsats for at støtte de allierede under krigen. Den blev smuglet ind i besatte lande og fungerede som en inspirationskilde for modstandsbevægelsen.
Paul Auster har endnu engang leveret en litterær perle med "Baumgartner". Romanen udfolder sig i en hypergenkendelig hverdag for hovedpersonen, professor Seymour Baumgartner, særligt gennem hans erindringer. Fortid og fremtid kondenseres elegant i det nærværende nu.
Bjarne Reuters bestseller "Løgnhalsen fra Umbrien" er en billedrig roman, hvor han lystigt beretter om herbaristen og plattenslageren Giuseppe Pagamino fra Umbrien. Giuseppe har svært ved at holde sig til sandheden, hvilket bliver afgørende for hans overlevelse, når han forsøger at undslippe sine forfølgere i år 1349.
Forfatterens frit opfundne og fabulerende "erindringer" fra munter 5-årig til falleret, ung teolog. "Charmen, livslysten, fortælleglæden var dengang uden sidestykke." - Berlingske Tidende.
Norne-Gæst er tredje, selvstændige bind i romancyklussen Den lange Rejse, som indbrragte Johannes V. Jensen Nobelprisen i litteratur i 1944. Den lange Rejse omhandler menneskeslægtens udvikling fra urtiden frem til det femtende århundrede. Stenaldermyten Norne-Gæst udkom første gang i 1919 og handler om drengen Gæst, som er født på en boplads på Sjællands vestkyst. - e-reolen (2013).
Vredens følelsesmæssige stemning kender vi alle. Den består især af en indre ophidselse og fjendtlighed over for den, vreden retter sig imod, og man gribes af en trang til at hævne sig og skade fjenden. Samtidig præges vi i vredens favntag af bestemte tankemønstre og fokuserer på, at vi er blevet forulempet, forurettet eller på anden måde generet af andre, der angiveligt er skyld i denne utilfredsstillende tilstand. - e-reolen (2013).
"Troldmanden fra Lublin" er en erotisk kunstnerroman om en overmodig og succesrig polsk jøde fra forrige århundrede, der gennem sine løgne mister sin udstråling og dermed sin magt over kvinder og sit publikum - e-reolen (2023).
"Det er ikke en selvbiografi," advarer Barnes Læseren på bagsiden. Hvad er det så? Et essay i ordets egentligste forstand, spekulativt, præcist, intimt og metafysisk, rummeligt og demokratisk med en mangfoldighed af stemmer, døde og levende, som er inviteret med for at vejlede forfatteren på hans usikre rejse mod afslutningen.
Små og store projekter stiller vidt forskellige krav til ledelse af projekterne. Fladkjær og Svejvig bruger en konkret case i deres fremlægning af projektledelse i en meget stor dansk virksomhed.
I bogen fremlægger Svend Brinkmann, hvad han selv kalder en livstrådspsykologi. Han mener psykologi, som den praktiseres i dag alt for meget tager udgangspunkt i mennesket som en beholder, der kan forstås i sig selv uden referencer til andre. Svend Brinkmann vender billedet på hoved: Mennesket er først og fremmest sine relationer til andre.
"Wild Swans" er en erindringsbog af Jung Chang, der følger tre generationer af kvinder i hendes familie gennem nøgleøjeblikke i Kinas 20. århundredes historie. Det er en bestseller, der er solgt på over 37 sprog med 13 millioner kopier på verdensplan.