Paul Auster Baumgartner_edited

Paul Auster: Baumgartner

Paul Auster har endnu engang leveret en litterær perle med "Baumgartner". Romanen udfolder sig i en hypergenkendelig hverdag for hovedpersonen, professor Seymour Baumgartner, særligt gennem hans erindringer. Fortid og fremtid kondenseres elegant i det nærværende nu.

Oprettet

21. april 2024

Redigeret

21. april 2024

“Baumgartner” er en dybt bevægende roman, skrevet af en åbenlyst moden forfatter. Vi følger hovedpersonen, en 71-årig nyligt pensioneret filosofiprofessor, i hans livs efterår efter tabet af sin elskede Anna, som han har været enkemand for i syv år. Hendes tidlige bortgang, blot 56 år gammel og barnløs, sætter scenen for hans kamp med at finde en ny identitet som enkemand og pensionist.

I romanen udforsker han sit liv gennem erindringer, søgende efter en rød tråd i det, der er tilbage. Han reflekterer over personer og relationer, der har formet hans eksistens, og ser dem i lyset af det, der fortsat sker, mens alderdommens tyngde føles stadigt nærværende. Selvom alderen trykker, erkender han, at livet fortsætter med at kræve engagement og skaber nye relationer.

Dette er en intim og gribende roman, der dykker ned i erindringens landskab og udforsker de dybe, menneskelige temaer om tab, identitet og fortsættelse trods modgang. Paul Auster leverer endnu engang en mesterlig fortælling, der vil efterlade læseren dybt berørt og reflekterende over livets skrøbelighed.

 

Hjemme
Udgivet: 2023
Læst: 09-04-2024