Nordlys over Tjørring

Vi bebor en levende klode, hvor der omkring os gemmer sig nogle spændende oplevelser

Nordlys over Tjørring den 27. februar 2023

 
 

Hen over to stjerneklare nætter i februar 2023 var der varslet usædvanlig høj aktivitet i aurorazonen (90-130 km), et luftlag i der ligger inde i termosfæren (85-600 km). Havde aldrig forestillet mig at skulle interessere mig for den slags!

Da jeg begav mig ud på min ensomme tur ud i natten ad naturstien, vidste jeg ikke, hvad jeg kunne forvente. Jeg havde hørt om nordlys, men havde aldrig set det med mine egne øjne før.

Jeg valgte at gå ud til Gødstrup Sø og havde en god anelse om at det ville lykkes at få det at se. Det var en stjerneklar nat, og jeg kunne se stjerner glimte på himlen.

Målet var et sted tæt på søen ved en gård på vej og gav mig til at kigge efter nordlyset. Det var som om, at himlen begyndte lyse op i grønne farver. Det var nordlys! Jeg blev faktisk ret imponeret af skønheden og magien.

Det var en helt usædvanlig oplevelse at være ude i natten med nordlys over Gødstrup Sø. Det var en tur, jeg aldrig vil glemme.

Med venlig hilsen

Billeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *